POČETNA   O NAMA   KONTAKTI   LEČENJE AMNEZIJE    SMEŠNO, BRE!

SEPTEMBARSKA OBEĆANJA

 

Mic po mic, stigosmo i do septembarskih obećanja. Nije ih bilo baš mnogo, jer su sve moguće igre sa smenama ministara i rebalansima budžeta bile potrošene, pa su se ljudi na vlasti malo povukli u sebe pripremajući se za sve izglednije nove izbore.

A za izbore tek treba obećavati, zar ne?

Bez pruga baš u Srbiji  ne može. Direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović najavio da će deonica koridora 10 Gilje-Ćuprija-Paraćin biti gotova do jula 2014.godine.

Činilo mu se, valjda, da je jul još daleko i da će šine iz Kine i betonski pragovi iz Svrljiga stići na vreme, kao i pesak iz Morave.

 

Sredinom septembra (ovo nije obećanje nego kuriozitet) čak su i „Večernje novosti“, tradicionalno odane svakoj vlasti, primetile da tek svaki dvadeset peti  stanovnik Srbije radi u proizvodnji.

 

U isto vreme Mladjan Dinkić, zamenik predsednika komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (sećate se ovog čoveka?) najavio da su pri kraju pregovori sa Mubadalom (čita se Mi Budale) pri kraju i da fabrika čipova samo što nije počela da se gradi u blizini beogradskog aerodroma.

 

 

Naftna industrija Srbije obavestila 17. septembra da počinje izgradnja vetroparka „Plandište“ kod Plandišta. Završetak radova očekuje se sredinom naredne godine (2014).

Vetar i dalje duva oko Plandišta. Mi i dalje moramo da uvozimo sto megavata koje neće doći iz vetra.

Uostalom, vetar i obećanja retko kad idu zajedno...

 

 

 

 

Slika je snimljena 19.septembra 2013. u Valjevu. Osmesi na sve strane, plus obećanja ministra Igora Mirovića da će prvi deo cevovoda od Beloševca  do Divaca biti gotov za godinu dana, a da je sistem vodosnabdevanja Rovni pred završetkom.

Potrebno je još samo 900 miliona dinara i da ne bude poplava.

 

E, ono prvo nije stiglo...

 

 

 

 

Kraj septembra je vreme za obećanja iz Kragujevca: kroz mesec dana treba da započne sklapanje kineskih kamiona kompanije „Huang Hai“.

A kabinet tadašnjeg predsednika, a sadašnjeg prvog potpredsednika vlade Ivice Dačića saopštio je da se g. Dačić sastao sa predstavnicima američke kompanije EMC koja je, kako kažu u kabinetu, zainteresovana za nova ulaganja u proizvodnju, razvoj,  u oblasti skladištenja, zaštite podataka i upravljanja elektronskom dokumentacijom.

Ne piše koliko će uložiti. Ni gde. I u koju proizvodnju.

Ili su ti podaci već zaštićeni od nas neukih...

 

 

Republička agencija za prostorno planiranje javlja da već preliminarni rezultati studije izvodljivosti za kanal Dunav-Morava-Vardar pokazuju opravdanost ove investicije.

Baš šteta što smo u medjuvremenu negde zaturili ovaj epohalni razvojni projekt...

 

 

 

Tadašnji predsednik Privredne komore Srbije,a sadašnji ministar privrede Željko Sertić javlja se iz Belorusije: Belorusi bi baš da investiraju u Srbiju, a u toku su pregovori beloruskih preduzeća sa „14.oktobrom“ u Kruševcu, kraljevačkom Fabrikom vagona i „nekoliko“ putarskih preduzeća.

Nekoliko obećanja. U Kruševcu i Kraljevu i dalje nema Belorusa. A ni u Smederevu...

 

28. septembra prvi potrpredsednik vlade Aleksandar Vučić obećava istragu o Zagrebačkoj banci. Neki procenjuju da u ovoj aferi Srbija može da potražuje i do dve milijarde evra.

I? Šta bi?

 

Istraga je u toku...

 

Zapravo, u Srbiji je sve u toku. Propadanje ponajviše.

 

A neće ni oktobar biti bolji...